“1 Mayıs emeğin diriliş mücadelesidir”

“1 Mayıs emeğin diriliş mücadelesidir”

“1 Mayıs emeğin diriliş mücadelesidir”

 

Hürriyetçi Eğitim Sen Giresun Şube Başkan Tekin Akdağ, 1 Mayıs’ın emeğin diriliş mücadelesi olduğunu bildirdi. Akdağ yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti;

“Bu mücadele emeği çalınanların emek hırsızlarına karşı verdiği mücadeledir. Çalınan sadece emeğimiz değil çocuklarımızın yarınlarıdır. İşçinin, memurun, emekçinin alın terini kendine sermaye yapanlar; zenginliklerini emek sömürüsüyle çoğaltanlar elbette emek ve dayanışmadan, 1 Mayıs’tan korkarlar. 1 Mayıslar,  korkuyla yaşayanlara meydan okuma; alın teri ve emeğin kulakları sağır eden çığlığıdır.  1 Mayıs, belediye otobüsünün koltuğu kirlenmesin diye o koltuklara oturmayıp ayakta yolculuk yapan onurlu madenci kardeşlerimizin eve helalinden ekmek götürme kavgasıdır. Somalı madencilerin hak arama iradesidir. Sarı sıcak altında pamuk tarlasında pamuk toplayan eli nasırlı ırgatların tertemiz alınlarından süzülen terdir. 1 Mayıs, sanayide çalışan gençlerin yarınlara dair umudu; memurun hak, hukuk, adalet, eşitlik, liyakat için meydanlarda haykırdığı gür sesidir.

Bizler meydanlarda başı dik bir şekilde işçinin, memurun, emekçinin bayramını kutluyoruz, omuz omuzayız, kol kolayız, yan yanayız. Emek ve dayanışmanın kazanması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu mücadelede yılmak yok, yıkılmak yok, vazgeçmek, pes etmek asla yok! Halaylarda birleşmek, 1 Mayıslarda kucaklaşmak var, umudu ve aydınlık yarınları büyütmek var, baskıya, adaletsizliğe, emek sömürüsüne karşı direnmek var. Yasaklara boyun eğmemiş, baskılardan yılmamış, her türlü engellemeye rağmen emek mücadelesine devam etmiş, emeğin gücüyle büyümüş bir sendikayız. Emeğin üstünlüğü mücadelesinde gücümüzü her bir üyemizin verdiği destekten alıyoruz. Emek ve alın teri mücadelesinde fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür sendikacılık yapmaya devam edeceğiz.

Yoksulluğun kader olmadığı, emeğin çalınmadığı yarınlar için alın terimizin her damlasına sahip çıkıyoruz. Emek ortak paydasında birleşip haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, sömürüye karşı emekçi onurumuzla yılmadan mücadele edeceğiz. Emeğe saygı, insana değer istiyoruz. Ülkemizin güzel çocuklarının refah içinde mutlu yarınlarda yaşaması için alın teri akıtan bütün emekçi kardeşlerimizin gününü kutluyoruz.  Emek sömürüsüne karşı yumruğumuz sıkılı ve her zaman havada olacaktır.”