Müftülük Heyetinden Hastaneye Ziyaret

Müftülük Heyetinden Hastaneye Ziyaret

Müftülük Heyetinden Hastaneye Ziyaret

Giresun İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül ve beraberindeki heyet sağlık çalışanlarını ve tedavi gören vatandaşları ziyarette bulundu.

Giresun İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Giresun Şubesince, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam eden vatandaşlar ve sağlık çalışanları ziyaret edildi.

Burada bir açıklama yapan İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, tedavisi süren vatandaşlara yalnız olmadıklarını hissettirmek ve rehberlik etmek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Hastalara şifa, sağlık çalışanlarına başarı dileklerini ileten Sarıgül, İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren manevi destek ekiplerinin, tedavileri devam eden vatandaşları yalnız bırakmadığını belirtti.

Hüzünleri ve sevinçleri paylaşmanın insani ve İslami bir görev olduğunu ifade eden Sarıgül, “Hz. Peygamber (sas), hastalığında ziyaret edilmeyi müminin mümin üzerindeki haklarından biri olarak nitelendirmiştir. Hastalık gelmeden önce sıhhati ganimet bilmesi gereken insanoğlu, hasta ziyareti sayesinde sıhhat ve afiyetinin kıymetini takdir edebilecektir. Kısacası hastalara karşı duyarlı olmak, ziyaret eden açısından bir erdem ve tefekkür, ziyaret edilen açısından ise bir hak ve onur vesilesidir” ifadelerini kullandı.

Müftülük heyeti ve TDV Gönüllüleri daha sonra hastane personeli ve vatandaşlara kandil simidi ikramında bulundu.

İl Müftü Yardımcısı Sarıgül’e ziyareti sırasında, Din Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Aydın, Din Hizmetleri Uzmanı Soner Köse, TDV Giresun Kadın Kolları Başkanı Nihal Kasap, Koordinatör Emine Alaiddinoğlu Ayar, manevi danışmanlar ve TDV gönüllüleri eşlik etti.