Vali Ünlü, koordinatör vali olarak Maraş’ta

Vali Ünlü, koordinatör vali olarak Maraş’ta

Vali Ünlü, koordinatör vali olarak Maraş’ta

 

Giresun Valisi Enver Ünlü, İçişleri Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine koordinatör vali olarak görevlendirildi.

 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine görevlendirilerek, 10 gün boyunca depremzede vatandaşların yaralarının sarılması noktasında yürütülen çalışmaları koordine edecek Vali Ünlü, deprem bölgesindeki çalışmalarına başladı.

 

Deprem bölgesinde ilk olarak yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Vali Ünlü, devamında iftar çadırında vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. Vali Ünlü, iftardan önce ve sonra depremzede vatandaşlarla sohbet ederek, herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. Çocuklarla ve yaşlılarla yakından ilgilenen Vali Ünlü, acı günlerin tekrar yaşanmamasını temenni etti.

 

Vali Ünlü, deprem bölgesindeki yaraları birlikte saracaklarına vurgu yaparak, “Biz yüzyıllarız, bin yıllarız, yarınlarız. Asrın felaketini asrın dayanışması ile aşacak olan da yine bizleriz. Devlet ve millet omuz omuza vererek bu zor günlerin üstesinden hep beraber geleceğiz” dedi.

Vali Ünlü, kaymakamlıkta gerçekleştirilen koordinasyon ve değerlendirme toplantısıyla ilgili de “Depremin izlerini el birliğiyle sileceğiz. Koordinatör mülki idare amirlerimiz, ilçe kaymakamımız, belediye başkanımız ve ilgili kurum amirlerimizle bir araya gelerek yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler aldık, yapacağımız çalışmaları değerlendirdik” ifadelerine yer verdi.