"Eşit özgür şiddetsiz yaşam istiyoruz"

"Eşit özgür şiddetsiz yaşam istiyoruz"

"Eşit özgür şiddetsiz yaşam istiyoruz"

 

Giresun Kadın Platformu'nun ev sahipliğinde KESK Konferans Salonunda yapılan Eşitlik İçin Kadın Platformu'nun (EŞİK) Kadın Forumu'na ilgi yoğundu.

 

"Eşit özgür şiddetsiz yaşam istiyoruz" sloganıyla ülke genelinde süregelen kadın forumunun 7'ncisi Rize, Trabzon ve Ordu'yu da kapsayan şekilde Giresun'da gerçekleşti. Foruma her kesimden 100'ü aşkın kadın katılarak; haklarını, hayatlarını, hayallerini konuştular, laik demokratik bir ülkede yaşamak istediklerinim altını çizdiler.

 

EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK VURGUSU

 

Forumda EŞİK gönüllülerinden Avukat Selin Nakipoğlu, Şiddetle Mücadele Derneği Yöneticisi Sevinç Ünal ve Sosyal Çalışmacı Özgül Kapdan birer konuşma yaptı.

 

Konuşmalarda eşitlik, özgürlük vurgusu yapılırken, baskı, şiddet, kadın cinayetleri, nafaka davaları konularında bilgi paylaşıldı.

 

Yasalardaki ve siyasetteki ayrımcılığın, eşitsizliğin giderilmesi, İstanbul Sözleşmesi'nin de bir an önce yürürlüğe konularak uygulanması istendi.

 

KADINLAR EŞİT TEMSİL İSTİYOR

 

Soru-cevap şeklinde yaklaşık 4 saat süren toplantıda kadınlar; laik demokratik bir ülkede özgürce yaşamak istediklerinin altını çizdiler ve söz, yetki, karar organlarında eşit temsil talep ettiler.