Katı atık bertaraf tesisindeki sorunlar çözülüyor

Katı atık bertaraf tesisindeki sorunlar çözülüyor

Katı atık bertaraf tesisindeki sorunlar çözülüyor

 

Giresun Katı Sıvı Atık ve İçme Suları Birliği’nin Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisindeki sorunların çözümünü gerçekleştirdiği bildirildi.

 

Birlikten yapılan açıklamada, birliğin Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiği belirtilerek, şu bilgiler aktarıldı:

 

“Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisi üst bölgesinde 1. keson kuyu inşaatı tamamlandı. İller Bankası tarafından tespiti yapılan noktada sondaj faaliyetlerine de devam ediliyor. Sondaj çalışmasının tamamlanmasından sonra çıkarılan sular şehir hattına entegre edilecek.

Katı sıvı atık ve içme suları birliği tesiste olası kokuların, toz ve gürültünün önüne geçmek için rüzgâr perdesi oluşturacak olan boyları üç buçuk dört metre uzunluğunda batı ladin çamlarının dikimleri ise sürdürüyor.

 

Katı atık bertaraf tesisinin en önemli çalışmalarından biri olan arıtma ünitesiyle entegre olacak ek atık su toplama havuzunun ihalesi yapıldı ve en kısa sürede inşaat yapım çalışmasına başlanılacaktır.

 

Çöp toplama alanının etrafına yapılması planlanan modern ring yolunun alt yapı ve zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandı, yolun asfaltlama çalışmaları da birlik tarafından sürdürülüyor. Tesisin doğu tarafından geçen Obakıran dere sınırı boyunca 5 metre derinliğinde ve 3 metre genişliğinde 280 metre boyunda drenaj hattı yapıldı. Drenaj hattının yapılmasıyla beraber oluşabilecek her hangi bir olumsuzluğun da önüne geçilmiş olacak.”