Bayramlaşma öğretmenevinde yapıldı

Bayramlaşma öğretmenevinde yapıldı

Dereli’de Kurban Bayramı öğretmenevinde büyük bir katılım ile kutlandı.

İnsanları birbirine yaklaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin sergilendiği bu bayramda devlet protokolü ve vatandaş Dereli Öğretmenevi’nde bayramlaşma töreninde bir araya geldi.

Bayramlaşma töreninde konuşan Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, törene katılan herkese teşekkür ettiğini belirterek şunları dile getirdi:

“Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir.

Manevi dünyamızda ayrı bir yeri olan Kurban Bayramı’nı bu yıl da hep beraber kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli ve dini bayramlarımızı birer fırsat olarak görerek, bayramların arttırdığı hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularından yararlanarak bu kutlu günlerde birlik ve beraberliğimizi perçinlemeli, barış ve sevgi dolu günler geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız.

Bu bayram diğer bayramlardan farklı olarak, mübarek Kurban Bayramı’na fındık hasadı dönemi ile birlikte iştirak ediyoruz. Bu sebeple fındık hasadında bulunan hemşehrilerimize kolaylıklar diliyorum. Dereli’deki, yurtiçi ve yurtdışındaki tüm hemşerilerimin Kurban Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor; bayramın ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını temenni ediyorum.”

Törene Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Dereli Kaymakamı Emre Yeşilbaş, Yavuzkemal Belediye Başkanı Adem Önal, İl Genel Meclis Üyeleri Şükrü Kahraman ve İbrahim Erhan, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Dereli Devlet Hastanesi, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği ziyaret edildi.