Bektaş’tan 60 bin işsiz iddiası

Bektaş’tan 60 bin işsiz iddiası

Bektaş’tan 60 bin işsiz iddiası

Saadet Partisi Giresun İl Başkanı Abdulkadir Bektaş, Giresun’da açıklanan işsizlik rakamlarının gerçeği yansıtmadığını savunarak gerçek işsizlik rakamının 60 bin civarında olduğunu ileri sürdü.

Bektaş, yaptığı açıklamada, İŞKUR tarafından açıklanan 2018 yılı işsizlik rakamının 20 bin, 2019 yılının 25 bin, 2020 yılı içinde kasım-aralık hariç 25 bin olduğunu ifade ederek, “İşsizlik rakamları hesaplanırken, bir önceki dönem iş aramak için İŞKUR’a başvuru yapanların bu dönemde iş bulmaktan umudunu kesip de İŞKUR’a başvuru yapmamışsa işsiz olarak rakamlara yansıtılmamaktadır” dedi.

Saadet Partisi olarak yaptıkları araştırma sonucu gerçek işsizlik rakamlarının Giresun’da 60 bin civarında olduğunu savunan Bektaş, “Hükümet enflasyon rakamları ile oynayarak nasıl gerçeği gizliyorsa işsizlik rakamlarında da aynı oynamayı yaparak gerçek rakamları gizliyor” iddiasında bulundu.

Bektaş, Saadet Partisi olarak hedeflerinin toplumsal kalkınma olduğunu ve bunu gerçekleştirmek için de herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ancak bu şekilde birlik beraberlik içinde Yeniden Büyük Türkiye hedeflerine ulaşılabileceğini söyledi.