Canikli: Eğribel tünelinin gururunu yaşıyoruz

Canikli: Eğribel tünelinin gururunu yaşıyoruz

Canikli: Eğribel tünelinin gururunu yaşıyoruz

 

Giresun'un iç kısımdaki ilçeleriyle Sivas arasındaki ulaşımın sağlandığı güzergahta bulunan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin bir tüpünün ulaşıma açılması sürücüleri rahatlatırken Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli de tünelin hizmete girmesinin gururunu yaşadıklarını belirtti.

 

Geçtiğimiz hafta sonu memleketi Giresun’a gelerek incelemelerde bulunan Canikli, dün de bir tüpü trafiğe açılan Eğribel Tünelinde incelemelerde bulundu.

 

Tünelin giriş tabelası önünde çektirdiği fotoğrafı paylaşan Canikli, düşüncelerini de şöyle dile getirdi:

 

“50 yıllık hayaldi. Gerçeğe dönüştürmek Cumhurbaşkanımız Liderliğindeki AK Parti Hareketine nasip oldu. Eğribel Tüneli’nin 5900 metre uzunluğundaki ilk tüpü hizmet vermeye başladı. Sanki zaman tünelinde yolculuk yapıyormuş gibi hissediyor insan. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

 

İç Anadolu'yu Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan, Sivas-Giresun güzergahında Şebinkarahisar ilçesinde yer alan Eğribel Tüneli'nin toplam uzunluğu çift tüp şeklinde 11 bin 810 metre haliyle Türkiye'nin en uzun 3'üncü çift tüplü tüneli olacak. 

 

Giriş kotu bin 860 metre, çıkış kotu ise yüzde 2,86 eğimle bin 720 metre olacak 5 bin 900 metre uzunluğundaki çift tüp tünel ile güzergah, 6,5 kilometre kısalacak ve seyahat süresi 25 dakikaya düşürecek. Tünelin açılmasıyla kışın kar ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı Eğribel Geçidi'nde ulaşım kolaylaşacak. Tünelin açılmasıyla Giresun'dan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile Sivas arasında rahat ve konforlu ulaşım sağlanmış olacak.