Daha güvenli Dereli kuruluyor

Daha güvenli Dereli kuruluyor

Dereli’de 22 Ağustos’ta meydana gelen sel afetinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan ihya çalışmaları sürüyor. Yıkım kararı verilen kamu binaları ile konutlar büyük oranda yıkıldı. Yeni Dereli projesi çerçevesinde vatandaşlara konut ve işyerlerinin Mayıs ayına kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, yaptığı açıklamada, yıkım kararı verilirken binaların sağlamlığı veya çürüklüğüne bakılmadığını belirterek, “Yıkım kararında dere yatağından çekme ve dere kotundan bir tasarruf uygulandı. Dereli’de yeni bir şehir oluşturulurken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız şehir simetriğine de dikkat ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, sıfır kazasız, güvenli bir Dereli istediğine dikkat çeken Şenlikoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın sayın cumhurbaşkanımızın söylemine yakın dere kenarından şehrimizi uzaklaştırıp, güvenli bir hale getirerek, güvenli kotu oluşturmak adına bir çalışması oldu. Cumhurbaşkanımıza bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz. Burada devletimiz çok ciddi maddi fedakarlığın altına imza attı. Burada bu fedakarlığa girmeye bililerdi. Yol, istinat duvarları, menfez ve köprülerini yapıp çıkabilirlerdi. Ama Dereli halkının moral bozukluğunu görünce, bu güzel turizm ilçesini, turizme yakışır hale getirelim hem de halkımıza daha güvenli, daha modern bir şehir oluşturarak onların psikolojilerini düzeltelim diye önemli bir çalışmaya imza attılar. Bu proje çok büyük maddi kaynak ve destek gerektiriyor. Bunu da ancak sayın cumhurbaşkanımız ve AK Parti hükümeti yapabilirdi” diye konuştu.

Başkan Şenlikoğlu, sel afetinin başından beri Dereli halkının yanında olan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlara, AK Parti Genel Başkan Yarımcısı Nurettin Canikli’ye, milletvekillerine, yardımlarını esirgemeyen, valilere, belediye başkanlarına, sivil toplum kuruluşları ile maddi manevi destek sağlayan herkese teşekkür etti.