Deprem bölgesine 76 araç yardım götürecek

Deprem bölgesine 76 araç yardım götürecek

Deprem bölgesine 76 araç yardım götürecek

 

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan depremin yaralarını sarmak için tüm ülkede olduğu gibi Giresun da seferber oldu.

 

10 ilde yaşanan depremin ardından il genelinde başlatılan yardım kampanyalarına vatandaşlar yoğun destek verirken, deprem bölgesine de toplam 76 aracın yarım götüreceği bildirildi.

 

Giresun Valiliğinden verilen bilgide, 18 tır, 23 kamyon ile 2 minibüsün yardım malzemeleriyle birlikte yolda olduğu belirtilirken, 7 tır, 23 kamyon ile 3 aracın da yardım malzemelerini alarak yola çıkacağı kaydedildi.

 

Vali Enver Ünlü de yaptığı açıklamada, ‘gün birlik günü, dayanışma günü’ diyerek, depremzedelere destek çağrısında bulundu.

 

VALİ ÜNLÜ: GÜN BİRLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

 

Afetzede vatandaşlara ayni yardımlarla destek olmak isteyen vatandaşların yaptığı yardımların, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluş temsilcilerinin iş birliğiyle 4 noktada oluşturulan merkezlerde toplandığını aktaran Vali Ünlü, “Acil ihtiyaç malzemeleri olarak; su, kuru gıda – bisküvi, çocuk bezi, ısıtıcı, devam sütü, bebek maması, konserve, battaniye tuvalet kağıdı, kışlık kıyafet, hijyen malzemeleri, kışlık bot, fener, pil, powerbank, mum, iç çamaşırı, eldiven, mont, bere, tüp, yatak gibi malzemeler toparlanarak tırlarla bölgeye gönderiliyor” dedi.

 

Yardım toplama merkezlerinde incelemelerde bulunduklarını ve malzemelerin bir an önce afetzedelere ulaştırılması talimatı verdiğini aktaran Vali Ünlü, “Gün birlik günü, dayanışma günü. Aziz Giresunlu hemşehrilerimizle seferberlik ruhu içinde afet bölgelerindeki kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa bir fazlasını yapacağız. Duyarlı vatandaşlarımıza ve özveriyle çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.