Depremzede aileler için etkinlik sınıfı

Depremzede aileler için etkinlik sınıfı

Depremzede aileler için etkinlik sınıfı

 

 

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan depremin ardından Giresun’a gelerek çeşitli yurt ve sosyal tesislere yerleştirilen depremzede ailelere ve çocuklara yönelik Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından destek verildiği bildirildi.

 

Müdürlükten yapılan açıklamada, depremzede ailelerin konakladığı Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli ile Seyyid Vakkas Yükseköğretim Yurtlarında depremzede ailelerin okul öncesi, ilkokulu ve ortaokul çağındaki öğrencileri için etkinlik sınıflarının oluşturulduğu belirtildi.

 

Uygulama Otelindeki etkinlik sınıfının 24 Kasım Anaokulu ile Seyyid Vakkas Yükseköğretim yurtlarından A Yurdundaki etkinlik sınıfının Gedikkaya Anaokulu ile B Yurdundaki etkinlik sınıfının ise 75. Yıl Anaokulu ile eşleştirilerek hızlı bir şekilde eğitim araç gereçleri ve etkinlik materyalleriyle donatıldığının aktarıldığı açıklamada, “Etkinlik sınıflarımızda, gönüllü okul öncesi ve sınıf öğretmenlerimiz tarafından çocuklarımıza yönelik çeşitli etkinlikler ve oyun faaliyetleri gerçekleştirilmekte olup, bu sayede depremin çocuklarımız üzerindeki olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi hedeflenmektedir” denildi.