Dereli yolu hala bitirilemedi!

Dereli yolu hala bitirilemedi!

Dereli yolu hala bitirilemedi!

 

 

İyi Parti Milletvekillerinin Giresun’un sorunlarını anlatarak meclise önerge verdi, ancak önerge reddedildi.

 

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Mecliste yaptığı konuşmada Giresun’un sorunlarını aktararak araştırılmasını istedi.

 

Giresun’un özellikle ulaşım problemleri açısından ciddi sorunlar yaşadığını aktaran Yaşar, “Giresun'da bitmek bilmeyen 20 kilometrelik Dereli yolunun yapımı senelerdir devam etmektedir. Yine, ulaştırma projelerinden biri olan Eğribel Tünel'i inşaatı 25 Nisan 2015 yılında başlamış olup altı senedir devam etmektedir; maalesef bununla ilgili de bir ilerleme yok. Yine, bu sene Dereli yolu inşaatına 13 milyon liralık ödenek ayrılmış. Bu 13 milyon lirayla bu yolun bitmesi mümkün değil, bu da durma noktasına gelmiştir, muhakkak bu projeye de ödenek aktarılması gerekmektedir. Yine, biliyorsunuz, Dereli'de geçmişte sel felaketi olmuştu. Sel felaketi olunca genelde bakanlar sarı çizmeleriyle beraber sel bölgelerine giderler ve orada bir sürü vaatlerde bulunurlar. Bunlardan bir tanesi de özellikle bu yol sorunlarına, yol problemlerine yönelik ödenek aktarılacağına oraya uğrayan 5 Bakanımız da söz vermiş ama maalesef bu yollar konusunda şu ana kadar ciddi bir adım atılamamış. Aynı şekilde, Dereli yolu kangren olmaktan da bir türlü çıkamamıştır. Ümit ediyoruz ki şu yol problemleri bir an önce çözülür” dedi.

 

“YAYLALAR CENNET AMA TESİS YOK”

 

Yaşar, konuşmasında yaylalarla ilgili de şunları dile getirdi:

 

“Özellikle turizm konusunda gerçekten Giresun, yaylalarıyla ve doğal güzellikleriyle tam bir turizm cenneti ama maalesef Giresun'umuz umduğumuz sayıda gerek yerli gerekse yabancı turistleri ağırlayamamaktadır. Üç yayla turizm merkezi ilan edilmiş. Merkezleri ilan etmek yetmez, bunlarla ilgili imar çalışmalarının da yapılması lazım. Turizm alanı ilan edilmiş olmasına rağmen maalesef imar planı bile hâlâ daha yapılamamıştır.”