Dereli'de Kış Günü Elektrik Çilesi!

Dereli'de Kış Günü Elektrik Çilesi!

Dereli'de Kış Günü Elektrik Çilesi!

Dereli ilçesinde elektrik kesintisi çilesi yaz kış demeden sürüyor ve yıllardır bu çile bitmek bilmiyor.

Dereli ilçesinde Cumartesi günü sabah saat 09 'dan akşam saat 17 'ye kadar bakım çalışması nedeniyle planlı elektrik kesintisi yapıldığı ifade edildi.

İlçede yıllardır elektrik kesintileri yaşandığı biliniyor. Son olarak Cumartesi günü gün boyu 8 saat şehir elektriksiz kaldığı belirtildi. Yıllardır aynı şey.

Bazı günlerde 3 - 5 defa yaşanan elektrik kesintisi ve kısa aralıklarla elektrik git gelleri. Üstelik 21'inci yüz yıl da. Kış günü 8 saat elektrik kesintisi?

Bu konuda geçmiş tarihlerde birden fazla haber yaptık. 'Artık yazmıyoruz' diyoruz.  Ancak vatandaşlar elektrikli cihazlarının zarar gördüğünü ve konuyu gündeme taşımaya devam etmemizi istiyor.

Başta buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makineleri, televizyon, kombi gibi elektronik aletleriniz ani gelen elektrik yükünden zarar gördüğünü söyleyen vatandaşlar, ilgili makamlardan bu soruna kesin  bir çözüm bulmasını bekliyor.

İlçede yaşanan elektrik kesintisi yüzünden geçmiş tarihte evinde solunum cihazı destekli yaşayan bir vatandaşın hayatını kaybettiği iddiaları da verilen bilgiler arasında. (Haber: Cihan Yavuz)