DERELİ'DE TRAFİK KEŞMEKEŞİ 

DERELİ'DE TRAFİK KEŞMEKEŞİ 

Dereli ilçesinde araç trafik yoğunluğu sıkıntı yaşanmasına neden oluyor.

Şehir içerisinden geçen Borak Caddesi üzerindeki transit karayolunun her iki yönünde ve yaya kaldırımlarına sağlı sollu araç park edilmesi can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürdüğü ifade edildi. 

Yaşanan kaldırım işgalleri nedeniyle yayaların karayolunda yürümek zorunda kaldığı belirtildi. 

Bir saatte 300 aracın transit geçtiği bilgisi verilen ilçede, özellikle de ilçenin hafta günü olan Perşembe günleri tüm köy ve mahallelerden gelen araçlar, ilçeyi kapalı otopark görünümüne çevirdiği vurgulandı.  

Öte yandan görevli trafik memurlarının tüm uyarılarına rağmen park ve trafik keşmekeşi ilçede devam ettiğini belirten yetkililer, sürücülerin daha duyarlı olmasını, araçlarını şehir dışına yada ilçede bulunan otoparka çekmelerini, aksi takdirde trafik cezalarının kural ihlali yapanlara artarak uygulanacağını ifade ediyor.

Vatandaşlar, "Öncelik geçiş üstünlüğü yayaların olmasına rağmen, karşıdan karşıya geçmek istesek, araç sürücüleri bizi gördüğü halde gaza basıyor. Bırakın karşıdan karşıya geçmeyi, yaya kaldırımlarını kullanamıyoruz. Kaldırımlar da araç park yeri olmuş" şeklinde konuştular.