Ek istihdam desteğinin masrafları İŞKUR’dan

Ek istihdam desteğinin masrafları İŞKUR’dan

Ek istihdam desteğinin masrafları İŞKUR’dan

 

 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, işletmelerin istihdam taleplerinin desteklenmesi ve işsizliğin düşürülmesi adına planlanan ve uygulamaya koyulan ek istihdam desteği kapsamında mevcut çalışanlarının üzerine alınan her işçinin 3 veya 6 ay boyunca tüm ücretlerinin ve destek primlerinin İŞKUR üzerinden karşılanacağını belirtti.

 

Çakırmelikoğlu, ek istihdam desteği uygulamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, programların günde en az 5 saat, en fazla 8 saat olmak üzere, haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde planlanması gerektiğini ifade etti.

 

“İşbaşı eğitim programı katılımcılarından iş arayanlar, katıldıkları gün üzerinden günlük 163,59 lira, öğrencilere 122,69 lira ve işsizlik ödeneği alanlara 81,80 lira cep harçlığı ödenecektir” diyen Çakırmelikoğlu, şunları kaydetti:

 

“Ayrıca katılımcının genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi de program süresince İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Yaz ayları arifesinde imalatçı firmalarımız başta olmak üzere hizmet sektörü işletmelerimizin bu programdan faydalanmasını önemle destekliyoruz.”