Esnaf, devlet ve belediyeden destek bekliyor

Esnaf, devlet ve belediyeden destek bekliyor

Esnaf, devlet ve belediyeden destek bekliyor

 

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, “Devletine güvenen esnaf ve sanatkarlarımız pandemi sürecinin uzaması halinde devletinden ve belediyelerden çok acil tatmin edici maddi destek beklemektedir” dedi.

 

Kara, yaptığı açıklamada, bir yılı aşkındır salgının önlenebilmesi için fedekarlık yapan esnaf ve sanatkarların artık dayanacak gücünün kalmadığına dikkat çekti.

 

Esnaf ve sanatkarların, kazanamadığı için kirasını veremediğini, borcunu ve taksidini ödeyemediğini, yanında çalıştırdığı insanlara ücretlerini ödeyemediğine vurgu yapan Kara, “Ailelerine karşı sorumluluklarını yerine getirmekte zorlanan esnaf ve sanatkarlarımız, salgını önleme sürecinde umutla elinde ayağında ne varsa harcamış olmasına karşılık hala ne zaman normal hayata geçileceği belli olmaması nedeniyle bunalıma girmiş durumdadır. Devlete sadakati tartışılmaz olan bu kesim artık dayanamaz hale gelmiş oda başkanlarımız ve birlik başkanlığımız büyük bir baskı altına girmiştir. Esnafımızın çözüm için haklı beklentileri tepkiye dönüşmektedir. Son derece haklı olan bu kesimin gayet masumane çırpınışlarını provoke etmek isteyen inşalara fırsat verilmemelidir” uyarısında bulundu.

 

Kara, bu süreçte her kesimin sorumlulukları ortak olacak biçimde önlemlerin alınmasını ve her şey devletten beklenilmemesini isteyerek, şu açıklamayı yaptı:

 

“Bu ortamda salgının vahametini halen kavrayamayanlar ve bu salgını önemsemeyerek sorumsuz davrananlar bilmelidir ki kendi hayatlarını tehlikeye attıkları gibi başkalarını hayatları ile oynamakta sorumsuzlukları ile ticari hayatı felç etmektedirler. Hükümetimiz bu konuda caydırıcı kanunlar çıkarmalı ki hem sağlığımız korunsun hem de başkalarının sorumsuz davranışlarının bedelini esnafımız ödemesin. Hiç kimse ticari hayatta bir yıl kapalı kalamaz, eğer seri ve kesin çözümler üretilmezse bu kesimin iflası kaçınılmaz olacak ve beraberinde başka sorunlarda karşımıza çıkacaktır. Devletine güvenen esnaf ve sanatkarlarımız pandemi sürecinin uzaması halinde devletinden ve belediyelerden çok acil tatmin edici maddi destek beklemektedir.

 

Yakın gelecekte normal hayata dönüş için bir ışık göremeyen ve başka bir kazanç imkanı kalmamış bir kesimi temsil eden vatanına ve milletine sadakatla bağlı bir yönetici olarak temsil ettiğim kesime sorumluluğuzun bilinci içinde kamu,oyu ve yetkililere içinde bulunduğumuz bu vahim durumu arz etmek hem vicdani hem de insani bir görevimiz olduğunu belirtirim.”