Fındık Fiyatlarında Yükselişe Tepki: Manipülasyonlara İtibar Edilmemeli!

Fındık Fiyatlarında Yükselişe Tepki: Manipülasyonlara İtibar Edilmemeli!

Fındık Fiyatlarında Yükselişe Tepki: Manipülasyonlara İtibar Edilmemeli!

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık fiyatlarının yükselmesi sonrasında fiyat üzerinde baskı oluşturmak amacıyla yapılan manipülasyonlara dikkat çekti. Karan, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satışı gibi bir gündemi olmadığını ve TMO'nun şu anki tek gündeminin devlet adına fındıkta müdahil alım yapmak olduğunu aktardı.

Fındık fiyatlarının yükselmesini istemeyen bazı kişilerin TMO'nun adını kullanarak fiyatlara müdahale etmeye çalıştığını ifade eden Karan, bu tür manipülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Serbest piyasada 110 liraya kadar alıcı bulan ve yakın zamanda 120 liraya kadar çıkması beklenen fındık fiyatının, üreticilerin ellerinden alınmaya çalışıldığını kaydetti.

Ayrıca, TMO'nun stoklarındaki ürünü serbest piyasanın altında satışa sunarak serbest piyasa fiyatlarını düşüreceği yönündeki dedikoduların kesinlikle doğru olmadığını ifade eden Karan, üreticilerin bu tür spekülasyonlara kulak asmadan fiyatlarını belirlemeleri gerektiğini belirtti.

Karan, TMO'nun gündeminde kabuklu fındık satışının olmadığını ve TMO'nun şu an için sadece devlet adına fındıkta müdahil alım yapmayı planladığını belirtti. TMO'nun stoklarındaki fındığı serbest piyasaya satışa sunma gibi bir gündemi olmadığını vurgulayarak, bu tür iddialara itibar edilmemesi gerektiği şeklinde konuştu.