Giresunlular depremzedelere kucak açtı

Giresunlular depremzedelere kucak açtı

Giresunlular depremzedelere kucak açtı

 

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan depremde evsiz kalanlara Giresunlulara adeta kucak açtı. Yaklaşık 500 kişi Giresun’a gelip yaşamlarına devam ederken, Giresun Valisi Enver Ünlü ile Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, onları ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi. İmkanı olan Giresunlular da kamu kurumları haricinde kapılarını onlara açarak birlikte yaşamaya başladılar.

 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremde dün saat 16.00 itibariyle 29 bin 605 kişi hayatını kaybederken 80 bin 278 kişi de yaralı olarak kurtarıldı.

 

Depremden etkilenen illerden 147 bin 934 afetzede tahliye edilirken Giresun’a da yaklaşık 500 afetzede geldi.

 

Giresun Valisi Enver Ünlü ile Giresun belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu da afetzedeleri misafir oldukları yerlerde ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinlediler.

 

ÜNLÜ: BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERLERİ VAR

 

Vali Ünlü ve eşi Sema Ünlü, Giresun’a gelen depremzede aileleri misafir edildikleri otelde ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini ileten, sorun ve taleplerini dinleyen Vali Ünlü, “Başımızın üstünde yerleri var. İlimize gelen afetzede kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyoruz. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

 

Giresun’a gelen depremzede aileler valiliğin koordinasyonunda; Giresun, Bulancak, Çamoluk, Espiye ve Piraziz’de bulunan Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü ile Uygulama Oteli, orman işletme misafirhanesi, DSİ 226.Şube Müdürlüğü misafirhanesi, Fiskobirlik Eğitim ve Sosyal Tesisleri, Aripsas Otel ve Seyyid Vakkas Yurt Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarında misafir ediliyor.

 

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu da eşi Meryem Şenlikoğlu ile birlikte deprem bölgesinden Giresun’a gelerek misafir edilen aileleri ziyaret etti.

 

ŞENLİKOĞLU: GELECEK OLANLARI KUCAKLAMAYA HAZIRIZ

 

Ziyaretlerinde ailelere geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Aytekin Şenlikoğlu, kendilerine gerekli yardımın yapılacağını söyledi.

 

Başkan Şenlikoğlu, yaptığı açıklamada, “Şu anda çok sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Vatandaşlarımız deprem bölgesinden şehrimize gelmeye başladı, bir taraftan da gelenlerin sayısı artıyor. Bizde depremzede vatandaşlarımızın yanında olmak istedik. Misafirlerimizin geldiğini öğrendiğimde gelip ziyaret etmek istedim. Çok şükür şu anda devletimizin koruması altındalar. İnşallah bu süreci birlikte atlatacağız. İnşallah bugünlerde gelip geçecek. Deprem yaralarını sarmak için tüm Giresun’umuz seferber oldu. Ben desteklerinden dolayı tüm hemşehrilerime teşekkür ederim. Afet bölgesinden tahliye edilen ve şehrimize gelecek olan depremzedelerimizi kucaklamaya hazırız” ifadelerini kullandı.

 

Bu arada Giresun’dan deprem bölgesine 847 araç, 1904 personelin gönderildiği bildirildi.