Giresunlular kitapla buluştu

Giresunlular kitapla buluştu

Giresunlular kitapla buluştu

 

Giresun Belediyesince bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Giresun Kitap Fuarı, kapılarını kitapseverlere açtı.

 

Liman sahasındaki Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi'nde başlayan fuar, 30 Ekim'e kadar 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

Edebiyat ve düşünce dünyasından yazarlar ve 44 yayınevinin stant açtığı fuarda söyleşi ve imza günleri de organize edilecek.

 

Gelecek yılın Cumhuriyetin 100. yılı olması dolayısıyla "Cumhuriyet'i bilgi ile büyütelim" sloganıyla ziyarete açılan fuarın detaylı program akışına ve içeriklerine giresunkitapfuari.org adresinden erişebilecek.

 

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, “Üç yıldır siz değerli kitapseverlerin kitaplara uzanan bir gönül bağı kurmasına vesile olan bu fuarımız Cumhuriyet Bayramı'na denk gelmesi münasebetiyle bizim için ayrı bir önem taşıyor. Cumhuriyet temalı fuarımızda yüz binlerce kitabın yanı sıra bilim, sanat ve edebiyat alanında birbirinden değerli yazarımızın imza günleri ve söyleşileri bulunuyor. İnsan merkezli, sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışı içerisinde düzenlediğimiz; birincisi 35 bin, ikincisi 50 bine yakın vatandaşımızın katılımı ile gerçekleşen kitap fuarlarımıza bu yıl rekor bir katılım öngörüyoruz” dedi.

 

Şenlikoğlu, Giresun halkının kitaba duyduğu sevginin en net göstergesinin yaşandığını dile getirerek, şöyle konuştu:

 

“Her yıl olduğu gibi bu yılda kitap tutkunlarını ağırlayacak olan fuarımızda vatandaşlarımız kitaplar aracılığı ile farklı hikayeler üzerinden bambaşka dünyalara göz atacaklar. Bunun hayatın getirdiği zorlukları ve stresi önemli oranda azaltma fırsatı olduğunu da unutmamamız gerekir. Özellikle özgüven kazanma noktasında farklı kitap türleri okumak her zaman önemlidir. Cumhuriyet temalı fuarımıza başta geleceğin dünyasını inşa edecek olan gençlerimiz, çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızı mutlaka bekliyoruz. Kitapların eşsiz dünyasında sizleri ağırlamaktan onur duyacağız.”

 

Başkan Şenlikoğlu’nun konuşmasının ardından fuar alanı gezildi. Başkan Şenlikoğlu, konuk yazarlara Giresun Belediyesi Kültür Yayınlarının hazırladığı basın tarihi kitabını imzalayarak hediye etti.