Giresun'un Yavuzkemal Beldesi'nde Kış Turizminin Yeni Merkezi: Kulakkaya Yaylası

Giresun'un Yavuzkemal Beldesi'nde Kış Turizminin Yeni Merkezi: Kulakkaya Yaylası

Giresun'un Yavuzkemal Beldesi'nde Kış Turizminin Yeni Merkezi: Kulakkaya Yaylası

Giresun'un turistik potansiyelini artırmak adına yapılan çalışmaların bir meyvesi olarak, Yavuzkemal Beldesi'nde bulunan Kulakkaya Yaylası, kış turizminin gözde destinasyonlarından biri haline geldi. Yağan kar, yaylayı adeta bir görsel şölen haline getirirken, özellikle hafta sonları bölge, ziyaretçi akınına uğruyor. Zifin Otel'in mevcut 40 yatak kapasitesine ek olarak, yakın bir zamanda 20 yataklı bir otelin daha Kulakkaya Yaylası'nda hizmete sunulması planlanıyor. Ayrıca pansiyonlar ve bungalov evler de yerli ve yabancı misafirlerin konaklama tercihi oluyor.

Giresun'da turizmi 12 ay boyunca canlı tutma çabaları, özellikle Yaz aylarında binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Kulakkaya Yaylası'nda kış aylarında da etkisini gösteriyor. Kar yağışının yoğun olduğu günlerde, hafta sonları Kulakkaya Yaylası'nı 4-5 bin kişi ziyaret ediyor. Bu yoğun ilgi nedeniyle hafta sonları Kulakkaya merkezde araç park etmek neredeyse imkansız hale geliyor.

Yavuzkemal Belediye Başkanı Adem Önal, Giresunluları kış aylarında da Kulakkaya Yaylası'na davet ederek, belediye olarak gece gündüz yolları açık tuttuklarını ve yaylaya ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını vurguladı. Kulakkaya Yaylasındaki oteller, pansiyonlar, restoranlar, sosyal tesisler ve fırınların yaz-kış açık olduğunu belirten Başkan Önal, "Davos'u uzaklarda aramaya gerek yok. Kışın karın tadını Kulakkaya Yaylası'nda çıkartabilirsiniz" şeklinde konuştu.