İyilik Mağazasından ihtiyaç sahiplerine destek

İyilik Mağazasından ihtiyaç sahiplerine destek

İyilik Mağazasından ihtiyaç sahiplerine destek

 

Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hap Lisesi tarafından hayata geçirilen İyilik Mağazası Projesiyle ihtiyaç sahiplerine destek verildiği bildirildi.

 

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, proje kapsamında okul bünyesindeki uygun bir alan düzenlenerek, gıda, giyim, kırtasiye gibi ürünlerin sergilendiği bir mağazaya dönüştürüldüğü belirtilerek, öğrenciler, veliler ve hayırseverler tarafından bağışlanan ürünler buradan ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturularak, bir iyilik köprüsü oluşturulduğu ifade edildi.

 

Okulun Değerler Kulübü'nün projesi olarak faaliyetlerine başlayan iyilik mağazasına öğrenciler, düzenledikleri kermes gibi etkinliklerle katkı sağladığının aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

“Yine öğrencilerimiz, ebru atölyesinde yaptıkları tablo ve ayraçlar da sergide satarak elde ettikleri gelirlerle mağazaya destek oldular. Daha sonra ise ihtiyaç sahibi aileleri evlerinde ziyaret edilerek iyilik mağazası projesi hakkında bilgilendirme yaptılar. Bu ailelerimiz okulumuza davet edilerek, iyilik mağazasından ihtiyaçlarını karşılamaları sağlandı. Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesindeki iyilik mağazasında oluşan sinerjiyle büyüyen yardım faaliyetlerine aralıksız olarak devam edilmektedir.

 

Okulumuzun yürüttüğü iyilik mağazası çalışması Bakanlığımızın da dikkatini çekmiş, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce tarafından Öğretmen Yönetici Hareketlilik Programı kapsamına alınmıştır.

 

Programın pilot uygulaması kapsamında,  20-22 Nisan 2022 tarihlerinde, Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesinde, farklı illerden gelen eğitim yöneticilerinin katılımıyla seminer gerçekleştirildi. Eğitimde katılımcılara, iyilik mağazası çalışmasının başlangıcından bugüne kadar yapılan çalışmalar ile hedefleri konusunda bilgi ve paylaşımlarda bulunuldu. Bu sayede öğretmenlerin karşılıklı olarak mesleki uzmanlık bilgilerinin artırılmasına, fark yaratan eğitim kurumlarındaki iyi uygulamaların paylaşılmasına ve benzer iyilik uygulamalarının çoğaltılmasına imkan sağlanmaktadır.

 

Seminer çalışmasını yerinde gözlemlemek ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İhsan Erkul ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu birlikte iyilik mağazasını gezerek yetkililerden bilgi aldı.”