Mavigöl ve travertenlere koruma çağrısı

Mavigöl ve travertenlere koruma çağrısı

Mavigöl ve travertenlere koruma çağrısı

 

 

Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu, ilin turizm ürünlerinin yeterince korunup değerlendirilmediğini belirterek, Mavigöl’ün kirletilmesini örnek göstererek uyarılarda bulundu.

 

Karaibrahimoğlu, yaptığı açıklamada, “Mavigöl’ün inşaat atıklarıyla kirletilerek çamurlaştırılması vahim bir durumdur. Burası acilen gölü besleyen Göksu deresiyle travertenleri de kapsayacak şekilde birinci derece koruma altına alınmalı ve gözetlenmelidir. Giresun İl Özel İdaresi burada danışma bürosu kurmalı ve bekçi görevlendirmeli, böylece her önüne gelen sorumsuzca buralara zarar vermesine engel olunmalıdır. Ayrıca HES’ler bu bölge için birer tehdit unsurudur. Oraların da denetimleri artırılmalı, suları kirletmelerine izin verilmemelidir” dedi.

 

“ÖZEL ÖNLEMLERLE KORUNUP HİZMET KALİTESİ ARTIRILMALI”

 

Mavigöl ve Göksu Travertenlerini yılda 1 milyonu aşkın kişinin ziyaret etmesinin önemine dikkat çeken Karaibrahimoğlu, bu sayının artması için buraların özel önlemlerle korunmasını ve hizmet kalitesinin artırılması gerektiğini ifade etti.

 

Karaibrahimoğlu, Mavigöl ve Göksu Travertenleri ve aynı alanda bulunan yaylaların yeterince turizmin hizmetine sunulamadığını da dile getirerek, il merkezinden bu alanlara rahat bir ulaşım için yetkililere çağrı yaptı.     

 

“SAĞLIKLI BİR ULAŞIM OLMADIĞI İÇİN TURİST KAYBI YAŞANIYOR”

 

Bu yörelerin bulunduğu güzergahlara bireysel olarak yerli ve yabancı turistlerin ulaşım imkanı bulamadığını kaydeden Karaibrahimoğlu, şöyle devam etti:

 

“Turizmin gelişmesinin ilk şartı ulaşımdır. Bu sağlanamadığı için ilimiz turist kaybına uğruyor. Bu çağda hala Kulakkaya, Bektaş, Mavigöl ve Göksu Travertenlerine düzenli toplu ulaşım yok. Giresun’da yaşayanlar ve gelen konuklar ulaşım imkanı olmadığı için buralara gidemiyor, çevre illeri tercih ediyor. Giresun turizm açısından yıldızı parlayan bir il. Gelecekte Karadeniz’in cazibe merkezi olacağız. Turizm yoluyla kalkınma ve gelişme, ilde yatırım ve istihdam artışı istiyorsak altyapıları şimdiden oluşturmalıyız. Ulaşımı en öncelikli konulardan birisi olarak görüyoruz. İlin yerel yöneticilerini, yetkili, ilgili ve sorumlu kişileri bu soruna el atmalıdırlar.”

   

“ULAŞIM SORUNU ACİLEN ÇÖZÜLMELİDİR”

 

Uğur Karaibrahimoğlu, valilik, özel idare, Dereli, Yavuzkemal ve Bulancak belediyeleri, kaymakamlar, turizm yatırımcıları ve muhtarların mutlaka bu soruna çözüm bulmasını da isteyerek, “Bizim önerimiz;  il merkezinden bilinen bir duraktan Mavigöl, travertenler ve yaylalara günün belli saatlerinde dolmuş veya halk otobüsü seferleri konulmasıdır. Bunun havaalanı, oteller ve turizm şirketleri aracılığı ile duyurulması bir ivme kazandıracaktır” ifadesinde bulundu.