Müdür Bulut, tedbir çağrılarını yineledi

Müdür Bulut, tedbir çağrılarını yineledi

Müdür Bulut, tedbir çağrılarını yineledi

 

 

Giresun Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, kentteki Covid-19 vaka sayısının artış göstermesi nedeniyle vatandaşlara tedbirlere uymaları ve aşı olmaları uyarısında bulundu.

 

Bulut, yaptığı açıklamada, son zamanlarda artan vaka sayılarının hastanelerdeki yatışlara yansımaya başladığına dikkat çekerek, “Gerek kendi sağlığımız gerekse de toplum sağlığını korumak açısından aşımızı olmalı ve pandemi kurallarına harfiyen uymaya özen göstermeliyiz. Unutmayalım ki mevcut pandemide elimizdeki en güçlü silah hala aşılamadır” dedi.

 

Sağlık Müdürü Bulut, burun tıkanıklığı, ses kısıklığı, öksürük ve ateş semptomları olanların hekim kontrollerini geciktirmemelerini isteyerek şunları kaydetti:

 

SEMPTOMLARI AÇIKLAYIP HEKİM ÖNERİSİNDE BULUNDU

 

“İlimiz sağlık tesislerimizde yer alan nitelikli yoğun bakım ve servis yatak kapasitesi ülke ortalamasının üzerinde olmakla birlikte artan vakalar ile mücadelede en önemli unsur, hastalığa yakalanmamak ve koruyucu tedbirlere uymaktan geçmektedir. Bu aşamada eksik aşılarımızı tamamlamak, kalabalık ortamlarda maske-mesafe-hijyen kurallarına riayet etmek her vatandaşımızın özenle uyması gereken kurallardandır. Omicron varyantına bağlı hastane yatışlarımız sıklıkla 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımız olsa da genç yaş grubunda aşısız vatandaşlarımızın sayısı da azımsanmayacak düzeydedir. Mevcut varyant kaynaklı hastalık tablosu burun tıkanıklığı, ses kısıklığı, öksürük ve ateş semptomlarıyla gelmekle birlikte, düzelmeyen öksürük durumlarında hekim kontrolüne gecikmeden gitmek hastalığın erken aşamada önlenmesi açısından önemlidir.”