Sancılı dönemler bitecek

Sancılı dönemler bitecek

Sancılı dönemler bitecek


Adalet ve Kalkınma Partisi Dereli İlçe Başkanı Aydın Akbaş, “Güzel şeyler sancılı olur, bu sancılı dönemler inşallah kısa dönemde geçecek. Daha sonra Dereli halkı da burada yaşayan insanlar da sayın bakanımızın dediği gibi güzel bir Dereli’de hep beraber, turizm şehri olmaya aday bir ilçe olacağız” dedi. 
Akbaş, yaptığı açıklamada, 22 Ağustos’ta yaşanan sel afetinin ardından kendilerini yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlara teşekkür ederek, yeni yapılan binaların doğalgaza uyumlu olmasıyla ilgili iki bakanlığın da teyitleştiğini söyledi. 
Sel afetinden sonra yapılan hizmetlere sevindiklerini aktaran Akbaş, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: 
“Karayollarımızın hızlı çalışmaları devam ediyor. Köprü çalışmaları ile mevcut Dereli yoluyla alakalı çalışmamız devam ediyor. Köylerimizin yollarının da ihaleleri yapıldı. Çal, Akkaya ve Kümbet köyü güzergahındaki karayolları çalışmaları başladı.
Afetten hasar gören köylerimizin tespiti yapılarak ihaleleri yapıldı. Köylülerimize vatandaşlarımıza en hızlı şekilde yaşam alanlarını kılabilmemiz için çalışmalarımız devam ediyor.
Bu kapsamda gerek merkezi hükümetimize gerek yerelde belediye başkanımıza, kaymakamımıza bizlerin ellerini üzerinde çekmeyen il belediye başkanımıza sayın milletvekillerimize Dereli halkı adına çok teşekkür ediyorum.”
İlçe yaşamayıp ilçe hakkında sosyal medyada eleştiri yapanlara tepkilerini de dile getiren Akbaş, şunları kaydetti:
“Şehirde yaşamayanlar ilçemiz hakkında sosyal medyada kahramanlık yapıyor. Çamurla alakalı resimde görüldüğü gibi oralar TOKİ inşaatı sahası. Haliyle de bir iş yapılırken çamur olacak. Hava yağınca çamur, kuruyunca toz olacak. İnsanlarımızda bir acelecilik tedirginlik var ama devlet buraya elini çok hızlı attı. Bu ilçede yaşamayan bu ilçenin hakkında hüküm kuruyor. 
Güzel şeyler sancılı olur, bu sancılı dönemler inşallah kısa dönemde geçecek. Daha sonra Dereli halkı da burada yaşayan insanlar da sayın bakanımızın dediği gibi güzel bir Dereli’de hep beraber, turizm şehri olmaya aday bir ilçe olacağız. Bölgeyi zaten turizme ile temsil eden bir ilçeyiz, bu yeni Dereli ile daha yeni bir vizyon olacak.”