Tatilcilerin tehlikeli yolculuğu

Tatilcilerin tehlikeli yolculuğu

Dereli Kümbet karayolu üzerinde geçtiğimiz aylarda meydana gelen heyelanlı bölgede gerekli önlemlerin alınmaması sürücüleri ve vatandaşları tedirgin ediyor. Yolu kullanan vatandaşlar, “Buradan kelle koltukta geçiyoruz. Yetkililerin biran önce burada gerekli önlemleri alması gerekir” dediler.

Geçtiğimiz aylarda Kümbet yolu üzerinde bulunan Kotana mevkisinde yaşanan heyelan nedeniyle yıkılan karayolu adeta ölüm tehlikesi saçıyor.

Karayolunun bu bölümünde araçlar tonlarca ağırlığındaki kaya kütlesinin altından adeta ölümden kaçarcasına geçiyor.

Sadece taş parçaları ve toprak kütlesinin tuttuğu büyük kaya parçalarının, yağmur veya ağır tonajlı araçların yarattığı sarsıntı nedeniyle ölümlü kazaların yaşanabileceğini kaydeden vatandaşlar, bölgede gerekli önemlerin alınmasını istediler.

Yolu kullanan vatandaşlar, “Gerekli önlemlerin alınması için illa bir kazanın mı yaşanması gerekiyor. Buradan her gün yüzlerce araç geçiyor. Hele ki yaz mevsimi nedeniyle yaylalara gidiş gelişler arttı. Bu dar, tek şeritli ve büyük kaya parçasıyla ölüm tehlikesi saçan heyelanlı yere bugüne kadar neden müdahale edilmediğini de merak ediyoruz. Yetkililer biran önce burada gerekli önlemleri almalıdır” ifadelerini kullandılar.