Ticari hayat yeniden can buluyor

Ticari hayat yeniden can buluyor

Ticari hayat yeniden can buluyor

22 Ağustos’ta meydana gelen sel afetinde büyük hasar gören Dereli ilçesi eski günlerine dönüyor. İşyerlerini kaybeden birçok esnaf yeniden ilçe halkına hizmet vermenin ve ekonomiye katkı sunmanın sevincini yaşıyor.

Sel afetinin halen sosyo-ekonomik izlerini taşıyan Dereli ilçesinde ticari hayat yeniden can buluyor. Sel afetinde işyerlerini içerisindeki mallarıyla birlikte kaybeden gıdadan giyime birçok esnaf yeni işyeri ve mağazalarının kapılarını açmaya başladı.

Dereli ilçesinin köklü esnaflarından Vurgunlar da yeni işyerini açarak ilçe halkına hizmet vermeye başladı. Vurgunlar market ve beyaz eşya mağazası Dereli eski Kaymakamı olan Görele Kaymakamı Murat Özdemir, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Şerafettin Vurgun, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu ve davetlilerin katılımıyla açıldı.

Öte yandan sel mağduru birçok esnaf ve sanatkar işyerlerini yeniden açarak, ilçe halkına kaldıkları yerden hizmet etmeye devam ediyor. Dereli Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Hasan Akar, esnaf ve sanatkarları yeni işyerlerinde ziyaret ederek, bundan sonraki ticaret hayatlarında bol kazançlar diledi.