UCİM ‘birlik olma’ çağrısı yaptı

UCİM ‘birlik olma’ çağrısı yaptı

UCİM ‘birlik olma’ çağrısı yaptı

 

Kahramanmaraş merkezli depremin etkileri devam ederken, afet bölgesinde birçok sivil toplum kuruluşu da depremzedelere yardım için çalışmalarını sürdürüyor.

 

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği, deprem bölgesindeki iller, depremzede vatandaşlar ve çocuklar için sivil toplum kuruluşlarına birlik olma çağrısında bulundu.

 

Dernek Başkanı Saadet Özkan, yaptığı açıklamada, depremin ilk gününden itibaren gönüllüler ile birlikte sahada olduklarını ifade ederek, sistemli bir çalışmayla ekiplerini kurduklarını ve sahaya gönüllüleri gönderdiklerini kaydetti.

 

“Verilerimizi topladık ve çalışmalarımızı yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” diyen Özkan, şunları dile getirdi:

 

“Alandayız, çünkü bir sorunu çözebilmek için neyle karşı karşıya olduğumuzu bilmemiz gerekir. Bugün de bir çağrıda bulunmak için bir araya geldik, çocuklar için göreve hazırız diyoruz ve bizimle birlikte çalışmak isteyen çocuk alanındaki tüm sivil toplum kuruluşları ile devletimizden bize görev vermesini bekliyoruz.”

 

Dernek Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan da kurum ve kuruluşlarına yapılan tüm yardım ve destekleri çok önemli bulduğunu ve bunun için teşekkür ettiğini söylerken “Sivil toplum olarak bu zor günleri atlatmak için taşın altına elimizi koyacak ve var gücümüzle çalışacağız. Bugüne kadar sahada olan tüm sivil toplum kuruluşlarına çocuklarımız için birlik olma, beraber çalışma çağrısı yapıyoruz” dedi.