Uzmanlardan ‘baş ve boyun kitlesi’ uyarısı

Uzmanlardan ‘baş ve boyun kitlesi’ uyarısı

Uzmanlardan ‘baş ve boyun kitlesi’ uyarısı

 

Baş ve boyundaki hızlı büyüyen renk değiştiren kitlelerin ihmal edilmemesi gerektiği bunların kulak burun boğaz hekimi tarafından değerlendirilmesinin önemli olduğu bildirildi.

 

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Fazıl kulaklı, yaptığı açıklamada, 98 yaşındaki bir hastanın 6 ay önce başlayan ve hızla ilerleyen burun ve elmacık kemiğini kapsayan ayrıca göze uzanan kanserli doku nedeniyle hastanelerine başvurduğunu belirtti.

 

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı ile Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi tarafından ortaklaşa operasyon gerçekleştirdiğini kaydeden Kulaklı, şunları dile getirdi:

 

“Kanserli doku KBB Anabilim Dalından Prof.Dr. Devrim Bektaş, Dr. Öğr. Üyesi Yonca Çoluk, Arş.Gör.Dr. Emre Koçak, Arş.Gör. Dr. Esra Yabir ve plastik cerrahi uzmanı Op. Dr. Başak Karasu tarafından başarılı bir operasyon ile tamamen temizlendi. Oluşan defekt ise greft ve flepler ile onarıldı. Hastamız şifa ile taburcu edilerek takibe alındı. Baş ve boyundaki hızlı büyüyen renk değiştiren kitleler ihmal edilmemeli kulak burun boğaz hekiminin tarafından değerlendirilmesi elzemdir. Başarılarından dolayı kulak burun boğaz hastalıkları kliniğini ve plastik cerrahi uzmanı Op. Dr. Başak Karasu'ya teşekkür ediyoruz.”