VİRÜSLE MÜCADELEDE BÜYÜK BAŞARI

VİRÜSLE MÜCADELEDE BÜYÜK BAŞARI

Giresun koronavirüs salgınının belini kırdı. Giresun’da son 3 günde yeni covid-19 vakası tespit edilmedi. 18 Nisan’dan sonra tek haneli rakamlara düşen pozitif hasta sayısı sıfırlandı.   Covid-19 salgınında pozitif vaka sayısının sıfırlanmasında alınan tedbirlere uyulması ve filyasyon ekiplerinin yakın temas çalışması büyük rol oynadı.

Vali Harun Sarıfakıoğulları, Giresun’da son 3 günde yeni covid-19 vakası tespit edilmediğini açıklayarak, vatandaşların rehavete kapılmadan, alınan tedbir ve sosyal mesafe kurallarına uymaya devam etmelerini istedi.

Vali Sarıfakıoğulları, “Bu bizi rehavete itmemeli, dikkatimizi etkilememeli. Sosyal mesafemizi korumak şartıyla izolasyon kurallarına dikkat etmek şartıyla biz pandemiyle mücadelemizi devam ettireceğiz. Bu noktada vatandaşlarımıza hassasiyetlerinden dolayı da teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten kurallara harfiyen uydular, bu başarının da mimarı oldular” dedi.

Giresun’daki son üç günlük verilerin oldukça iyi olduğunu belirten Sarıfakıoğulları, “Biz son 15 gündür tepe noktasını aşmış ve aşağıya doğru iniyorduk vaka sayıları itibarıyla. Hem izolasyonun hem sosyal mesafeye uymanın ve kurallara birebir riayet etmenin neticelerini hep beraber bugün görüyoruz. Bu başarı ekip başarısı, ilin başarısı” diye konuştu.

Öte yandan pandemi hastanelerinde, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Rehberi algoritmasına göre vatandaşların takip ve tedavilerinin titizlikte yapıldığı, ayrıca evde izolasyonda takip edilen vatandaşların filyasyonunun da başarıyla yapıldığını ifade eden Sarıfakıoğulları, şunları dile getirdi:

“İlimizde, 19 Mart tarihinde ilk pozitif vakalar görülmeye başlanmış, 18 Nisan tarihinden itibaren ise hızla düşüşe geçerek, son iki haftadır tek haneli rakamlarda, son bir haftadır 1 veya 2 yeni vaka, son 3 günde ise hiç pozitif vakaya rastlanılmamıştır. Bu süre içerisinde toplam 4 bin 792 PCR testi yapılmıştır. İlimizde, Güce ilçesi İlit Köyü Kıran Mevkii haricinde karantina uygulanan yerleşim yerimiz bulunmamaktadır.”

Sarıfakıoğulları, yurtlarda karantina alınan vatandaşlarla ilgili de şu bilgileri paylaştı:

“Pandemi ile mücadele ederken, yurt dışından gelerek ilimizde yurtlarda misafir ettiğimiz vatandaşlarımızdan; 2–3 Nisan tarihlerinde Kuveyt’ten gelen 512 vatandaşımız 14 günlük izolasyonun ardından 16–17 Nisan tarihlerinde, 20 Nisan tarihinde Almanya’dan gelen 210 vatandaşımız 14 günlük izolasyonun ardından 5 Mayıs’ta evlerine uğurlandı. 24 Nisan tarihinde Hollanda’dan gelen 312 vatandaşımız 14 günlük izolasyonun ardından 8 Mayıs’ta ve 29 Nisan tarihinde Rusya’dan gelen 129 vatandaşımız ise 14 günlük izolasyonun ardından 14 Mayıs tarihinde selametle evlerine uğurlanacak.”