Yeni Dereli seferberliği

Yeni Dereli seferberliği

Yeni Dereli seferberliği

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, “Birçok noktada menfez, duvar, yol betonlama ve arazilerde düzenleme çalışmaları yapmaktayız. Bu çalışmalarımızı cumhurbaşkanımızın talimatıyla gelen kaynaklarla yapmaktayız. Kaynak ve destekler için de genel başkan yardımcımız sayın Nurettin Canikli’ye şükranlarımızı iletiyoruz” dedi.

Şenlikoğlu, ilçede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda ilgili bakanlıklar nezdinde ciddi çalışmaların yürütüldüğünü ifade ederek, ilçe halkı adına şükranlarını sunduklarını belirtti.

Bakanlık birimlerinin ilçede çalışmalarını yürütürken, Kaymakamlık, İlçe Özel İdare ve belediye ekiplerinin de imar alanı dışındaki köylerde çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Şenlikoğlu, araziye çıktıkça hasarın boyutunu daha iyi gördüklerini ve neredeyse yüz yılda yaşanacak bir afetin yaşandığını ifade etti.

Şenlikoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

“İlçe merkezini görenler buradaki hasarın boyutunu gördüler. Bizde araziye çıktığımız zaman mahallelerde yollarımızın, arazilerimizin nasıl tahrip olduğunu gördük.  Bir çok noktada menfez, duvar, yol betonlama ve arazilerde düzenleme çalışmaları yapmaktayız. Bu çalışmalarımızı cumhurbaşkanımızın talimatıyla gelen kaynaklarla yapmaktayız. Kaynak ve destekler için de genel başkan yardımcımız sayın Nurettin Canikli’ye şükranlarımızı iletiyoruz.

Arazideki hasarların giderilmesiyle ilgili hem AFAD’ın raporlarına göre hem de bizim tespitlerimizle çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalarımıza öncelik sırasına göre devam etmekteyiz ama gerçekten araziye çıktığımız zaman yüzyılın yağışını olduğunu görüyoruz.”

İlçede yaşanan afetin ardından birçok ev ve işyeri gibi tuvaletlerin de yıkılmasıyla sorunların yaşandığı yönünde eleştirilerin olduğunu ancak şu an için kalıcı tuvalet yapamayacaklarını kaydeden Şenlikoğlu, şöyle dedi:

Konteynırların konulacağı yerlerle ilgili sıkıntılar yaşanmakta ama en büyük sıkıntı tuvaletler gibi görünüyor. Biz önceden proje yapmıştık fakat pandemi sürecinde aksama olmuştu. Çarşı merkezindeki projenin içinde tuvalet var ama onun dışında her noktaya konteynır tuvaletler konulabilir. Fakat proje dışında kalıcı bir şey yapma şansımız yok. Konteynır gelirse belirli bölgelere yerleştirebiliriz.”