Yoğun bakımlarda 24 saat yaşamsal destek

Yoğun bakımlarda 24 saat yaşamsal destek

Yoğun bakımlarda 24 saat yaşamsal destek

 

Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi reanimasyon, dahiliye, kardiyovasküler, koroner, cerrahi ve nöroloji yoğun bakım üniteleri 78 yatak kapasitesiyle hastalara 7/24 sağlık hizmeti sunuyor. 

Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Atilla Çıtlak, yoğun bakım ünitelerinin, vital fonksiyonları bozulmuş ve yaşamsal risk taşıyan kritik hastaların kesintisiz 24 saat bakımlarının yapıldığı, yaşamsal desteğin verildiği ve ileri teknoloji ile donatılmış alanlardan oluştuğunu bildirdi.

 

Yoğun bakım ünitelerinin aynı zamanda, tıbbi tedavi ve hasta bakımı açısından diğer hastane hizmetlerinden ayrıcalık taşıyan, yerleşim biçimi özel olarak tasarlanmış ve tek tek odalardan oluşan, yüksek teknolojili tıbbi cihazlar ve özel eğitimli tıbbi personelle donatılmış bölümlerden oluştuğunu belirten Başhekim Çıtlak, şu bilgileri verdi:

“24 saat uzman hekim ve hemşire kadrosu ile hizmet veren yoğun bakım ünitelerimizde, hastanın kalp atımı, kan basıncı, oksijen saturasyonu, solunum sayısı, vücut ısısı gibi yaşamsal bulguları sürekli gösteren monitörler, gerekli durumlarda yapay solunum desteği vermek için ventilatörler, hemodiyaliz, hemodiyafiltrasyon ve plazmaferez, sıvı ve ilaç vermek için perfüzörler, beslenme için tıbbi cihaz alt yapısı ile hizmete hazır bulunmakta olup multidisipliner yaklaşımla takip ve tedaviler sürdürülmektedir. Hastalara günün her saatinde tüm laboratuvar testleri ve görüntüleme tetkikleri uygulanabilmektedir. Yoğun bakım ünitelerimiz de eğitimli ve tecrübeli bir ekip bulunmaktadır. Bu profesyonel ekibin amacı kritik hastaların iyileşmesini sağlamaktır. Yoğun Bakım Ünitelerimiz de sepsis, şok, çoklu organ yetmezliği, kronik akciğer hastalıklarına bağlı (KOAH) solunum yetmezliği, ağır zatürre (pnömoni) ve akciğer damarlarında pıhtılaşma (pulmoner tromboemboli), kalp krizi komplikasyonları, kalpte ritim problemleri, ani kalp ve solunum durması, sindirim sistemi kanamaları ve tıkanmaları, ağır karaciğer ve böbrek yetmezliği, beyin-sinir hastalıkları (Myastenia Gravis, Guillian Barre gibi) , koma, beyin kanamaları felçler, ağır ilaç-madde zehirlenmeleri, travma hastaları (kafa travması, ciddi kırıklar, vücut travmaları), ciddi yaralanmalar ve ameliyat sonrası kritik hasta takibi yapılmaktadır.”

 

Başhekim Prof. Dr. Atilla Çıtlak, 1, 2 ve 3. seviye yoğun bakım hizmeti verilen reanimasyon yoğun bakım ünitelerinde 24 yatak, 4 adet izolasyon odası, 3. seviye yoğun bakım hizmeti veren dahiliye yoğun bakım ünitesinde 12 yatak, 2 adet izolasyon odası, 3. seviye yoğun bakım hizmeti veren kardiyovasküler cerrahi yoğun bakım ünitesinde 10 yatak, 2 izolasyon odası, 2. seviye yoğun bakım hizmeti veren koroner yoğun bakım ünitesinde 10 yatak, 2. seviye yoğun bakım hizmeti veren nöroloji yoğun bakım ünitesinde 12 yatak, 2 adet izolasyon odası, 2. seviye yoğun bakım hizmeti veren cerrahi yoğun bakım ünitesinde ise 10 yatak ve 2 adet izolasyon odası bulunduğunu da kaydetti.