ZEMİNİ YENİLİYORUZ

ZEMİNİ YENİLİYORUZ

ZEMİNİ YENİLİYORUZ
AK Parti Gi­re­sun Mil­let­ve­ki­li, TBMM Plan ve Bütçe Ko­mis­yo­nu Üyesi Cemal Öz­türk, bo­zul­ma­lar­dan kay­nak­lı sorun ya­şa­nan Ço­ta­nak Spor Stad­yu­mu’nun çim ze­mi­ni ko­nu­su­nu Bakan Meh­met Mu­har­rem Ka­sa­poğ­lu ile gö­rüş­tü.

Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı ile bağlı ku­ru­luş­la­rın 2023 yılı büt­çe­si­nin mü­za­ke­re edil­di­ği TBMM Plan ve Bütçe Ko­mis­yo­nu’nda ger­çek­le­şen gö­rüş­me­de Bakan Ka­sa­poğ­lu, dünya ku­pa­sı maç­la­rı se­be­biy­le lig­le­re ve­ri­lecek arada saha ze­mi­nin­de ge­rek­li iyi­leş­tir­me ça­lış­ma­la­rı­nın baş­la­tıl­ma­sı ta­li­ma­tı­nı verdi.

Gö­rüş­me­ye iliş­kin açık­la­ma­da bu­lu­nan Mil­let­ve­ki­li Öz­türk, şun­la­rı söy­le­di: ’’Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı’nın Büt­çe­si­nin gö­rüş­me­le­ri sı­ra­sın­da, Gi­re­sun Ço­ta­nak Stad­yu­mu ze­mi­nin­de ya­şa­nan so­run­la­rın gi­de­ril­me­si­ni Sayın Ba­kan­dan rica ettim. Bi­lin­di­ği üzere stad­yu­mun saha ze­mi­nin­de bo­zul­ma­lar mey­da­na geldi. Bu durum spor­cu sağ­lı­ğı­nı ve oyun ka­li­te­si­ni olum­suz et­ki­li­yor. Halı ör­gü­nün sık­lı­ğın­dan ve iklim ya­pı­sın­dan kay­nak­la­nan so­run­lar­dan do­la­yı ze­min­de yo­sun­laş­ma ve doğal çim do­ku­su kaybı ya­şan­dı. 20 Kasım’da baş­la­ya­cak dünya ku­pa­sı ne­de­niy­le lig­le­re ve­ri­lecek arada sa­ha­nın ze­mi­nin­de iyi­leş­tir­me ya­pıl­ma­sı müm­kün. Sayın Ba­ka­nı­mı­za du­ru­mu an­lat­tım ve yar­dım talep ettim. Bakan Bey il­gi­li genel mü­dür­lü­ğe ko­nu­yu araş­tı­rıp ge­re­ken ne ise yap­ma­la­rı ta­li­ma­tı­nı verdi. So­ru­nun kısa zaman içe­ri­sin­de çö­zü­le­ce­ği­ne ina­nı­yo­rum. Ko­nu­ya gös­ter­dik­le­ri has­sa­si­yet için ken­di­le­ri­ne te­şek­kür edi­yo­rum. Gi­re­sun­lu spor­se­ver­le­ri­miz müs­te­rih olsun. Tüm diğer ko­nu­lar­da ol­du­ğu gibi bu ko­nu­nun da yakın ta­kip­çi­si­yiz.”