CHP’liler Eğribel yoluna dikkat çekti

CHP’liler Eğribel yoluna dikkat çekti

CHP’liler Eğribel yoluna dikkat çekti

 

CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge başkanlığındaki heyet, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde ziyaretlerde bulunarak vatandaşları ve esnafları dinledi.

 

Bilge başkanlığındaki heyet iki gün boyunca, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde ilçe danışma kurulu toplantıları ve en son Şebinkarahisar’da genişletilmiş ilçe başkanları toplantıları gerçekleştirerek, saha çalışmalarında bulundu.

 

2 gün süren toplantılar ve çalışmalar sonrası değerlendirmelerde bulunan CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge, ilçelerin sorunlarını şöyle dile getirdi:

 

“Kelkit Vadisi’nde Şebinkarahisar ilçesi derhal il olmalıdır. Şebinkarahisar’ın Eğribel-Suşehri-Sivas Karayolları çalışmaları ivedilikle çözüme kavuşturulmalıdır.  Şebinkarahisar Hastanesi’nde acil olan doktor açığı derhal giderilmelidir. Şebinkarahisar’ın doğalgaz sorunu 2023 programına dahil edilmelidir. Şebinkarahisar’daki okullar Cumhuriyet Üniversitesi’ne bağlıyken 5 bin olanöğrenci sayısı Giresun Üniversitesi’ne bağlandıktan sonra 500 öğrenci sayısına düşmüştür. Turizme öncelik verilmeli, tanıtım amaçlı çalışmalar programa alınmalıdır. Şebinkarahisar’da devlet hayvancılık ve tarım-turizm alanlarında karşılıksız teşvikte bulunmalıdır.

 

Alucra’da karayolları ağı gecikmeksizin hayata geçirilmelidir. Alucra-Şebinkarahisar arasında 3 adet köprü üzerinde ölümlü trafik kazalarının önlenmesi için yeniden köprü yapımı hemen gerçekleştirilmelidir. Alucra yüksekokul kampüsü ve gelişimi sağlanmalıdır. Alucra’daki köy ve ilçe arası bağlantı yolları yeniden programa alınmalıdır. Alucra’da hayvancılık-tarım ve turizm üzerinde devlet tarafından teşvikler gerçekleştirilmelidir.

 

Çamoluk ilçemizin karayolları ağında derhal çalışmalar başlatılmalı, halkın ulaşım sorunu çözüme kavuşturulmalıdır. Çamoluk’ta kışın 6 ay ilimiz ile ulaşım tamamen kesilme noktasındadır. Sivas-Gümüşhane-Suşehri yollarında gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Çamoluk’ta hala devlet hastanesi bulunmamaktadır. Çamoluk ilçemizde özel idare binasının kapısına kilit vurulmuştur. Kapısı bir türlü açılmamaktadır. Devlet bu 3 ilçemizde yatırımı yeniden gözden geçirmelidir.”