Eğitim Sen: Öğretmenlerimiz mutlaka aşılanmalıdır

Eğitim Sen: Öğretmenlerimiz mutlaka aşılanmalıdır

Eğitim Sen: Öğretmenlerimiz mutlaka aşılanmalıdır

 

Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, “Aşı kararsızı veya aşı karşıtı olan öğretmenlerimiz mutlaka aşılanmalıdır. Veliler aşısız öğretmen istemez, aşılı öğretmen aşısız öğretmenle bir arada olmak istemez. Bilimden yana tavır alalım” dedi.

 

Eğitim sisteminin eksiklerini değerlendiren Kurul, okulların 1,5 yıl kapalı kalmasının siyasi bir tercih olduğunu söyledi. Yüz yüze eğitim için MEB’in açıkladığı tedbirlerin sadece maske ve dezenfektandan oluştuğunu belirten Nejla Kurul, “Sosyal mesafeye yönelik hiçbir çalışma yapılmamış. Hazırlıklar yapılmadan okulların açılması çok üzücü. Yüz yüze eğitim gerekliliğine inanıyoruz. Vergilerimizin sağlık ve eğitim için kullanılmasını istiyoruz” ifadesinde bulundu.

 

Kurul, öğretmenlere aşı çağrısı yaparak, şunları söyledi:

 

“Aşı kararsızı veya aşı karşıtı olan öğretmenlerimiz mutlaka aşılanmalıdır. Veliler aşısız öğretmen istemez, aşılı öğretmen aşısız öğretmenle bir arada olmak istemez. Bilimden yana tavır alalım. Öğretmenler arasında 1. doz yüzde 81 oranında, yüzde 17-18 oranında aşı olmayan eğitimci var. Bu yüksek bir oran. Okul içindeki barışı ve çalışma sürecini engelleyebilir. Öğretmenlerin sorumluluk hissederek aşılarını biran önce tamamlamalarını istiyoruz.”

 

Kalabalık okullar ve sınıflar sorununun da devam ettiğini ifade eden Kurul, MEB’e “yeni okul ve derslik inşa edilmesi ile öğretmen istihdamı yapılması” çağrısında bulunup, “İmam hatip okullarının bir bölümü boş, boş kamu binaları var, bunları ortaokul ve lise eğitimi için kullanabiliriz. Bütçe döneminde de eğitime ek kaynak oluşturulmasına ve öğretmen atanmasının gerçekleşmesini istiyoruz” dedi.