Esnaf Düşük Faizli Kredi ve Prim Günü Eşitleme Müjdesi Bekliyor

Esnaf Düşük Faizli Kredi ve Prim Günü Eşitleme Müjdesi Bekliyor

Esnaf Düşük Faizli Kredi ve Prim Günü Eşitleme Müjdesi Bekliyor

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, yeni yılda esnaf ve sanatkarların rahat bir nefes alabilmesi için kamu ve özel bankalar tarafından düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanı sağlanmasını, ayrıca prim günü eşitleme müjdesi beklediklerini ifade etti. Kara, ülkenin zor bir yılı geride bıraktığını belirterek, esnaf ve sanatkarların yeni yasal düzenlemelerle en azından ayakta kalabilecekleri mesajlarını beklediklerini kaydetti.

2023 yılının maddi ve manevi kayıplarla geçen bir yıl olduğuna dikkat çeken Ali Kara, yaşanan felaketlerin ekonomik anlamda zor bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. Esnaf ve sanatkarların haksız rekabetler sonucu zor durumda olduğunu belirten Kara, perakende yasasının esnafı ve vatandaşları fahiş fiyatlardan koruma amacına hizmet etmesi gerektiğini söyledi.

Ali Kara, yeni yılda yüksek enflasyonun ve artan girdi maliyetlerinin esnaf ve sanatkarları ağır bir yük altına soktuğunu belirterek, düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanları talep etti. Ayrıca marketler yasasının kanunlaşması, esnafın prim gün sayısının düşürülmesi, bağ-kurlu esnafların korunması, sosyal güvenlikte norm birliği ve vergi dairesine kayıtlı esnafın emekli olabilmesi müjdesi gibi beklentilerini ifade etti.

Kara, sigorta primlerini düzenli ödeyen esnafa devlet desteğinin artırılmasını ve Bağ-Kur ve işçi emeklilerinin aylıklarının adaletli bir şekilde düzenlenmesini talep ederek, ekonomideki istikrarın topluma güven vermesi gerektiğini söyledi. (Hakan Akbaş)