Giresun'da "Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi" Hayata Geçiyor

Giresun'da "Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi" Hayata Geçiyor

Giresun'da "Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi" Hayata Geçiyor

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen "Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi" uygulamaya geçiyor.

Projenin protokolleri, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin'in ev sahipliğinde ve Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın tarafından imzalandı. Giresun Valiliği himayesinde gerçekleştirilecek olan proje, yeni yatırımları desteklemeyi ve istihdamı artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında planlanan 12 adet 240 m²'lik sera kurulumu ile modern tarım tekniklerinin kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, modern tarım tekniklerini çiftçilere tanıtarak daha verimli ve kaliteli ürün elde etmeyi hedefliyor. Özellikle örtü altı yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla başlatılan projeler, il genelinde küçük aile işletmelerinin gelirlerini çeşitlendirmeyi amaçlıyor. Çiftçilerin örtü altı sebze üretimine gösterdiği ilgi artarken, üretilen ürünler lokal pazarlarda satılarak hem ilin sebze ihtiyacına katkı sağlanıyor hem de çiftçilere ek gelir imkanı sunuluyor. Geçmiş yıllarda desteklenen seralardaki sebze üretiminin başarılı bir şekilde geliştiği gözlemlenirken, bu nedenle önümüzdeki yıllarda sera desteklemelerine devam edilmesi planlanıyor.