Kadın kooperatifleri rol model oldu

Kadın kooperatifleri rol model oldu

Kadın kooperatifleri rol model oldu

 

Giresun Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen yerel bir proje kapsamında, bölgede yetiştirilen yöresel ürünlerin değerlendirilmesi ve bu ürünlerin katma değerlerinin arttırılması amacıyla Kayadibi Mahallesinde faaliyet gösteren Ortakbahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine yöresel ürünlerin işlenmesine yönelik olarak alet makine ve ekipman desteğinde bulunuldu.

 

Bu kapsamda kooperatife fındık boylama makinesi, fındık kırma makinesi ve fındık unu yapımı için öğütücü makine desteği verilirken bu makine-ekipmanların yüzde 70’i proje kaynaklarından, geriye kalan yüzde 30’u ise kooperatifler tarafından katkı payı bedeli olarak finanse edildi.

 

Ortakbahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Handan Aktan, Giresun Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, İl Müdürü Yardımcısı Adnan Temur ve proje ekibinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, “Coğrafi işaretli ürünlerin Türkiye ve dünyadaki pazaryeri olan endemigo.com ile anlaşma yaptık. Giresun iline özgü coğrafi işaretli ürünleri kullanarak ürettiğimiz geleneksel gıdaları bundan sonra e-Ticaret ortamında da pazarlamayı hedefliyoruz. Bize verdikleri destek için İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve proje yürütücülerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Muhammet Angın ise, “Müdürlüğümüz, çalışmaların her aşamasında kadın üreticilerimizin yanında olmuş ve yapılan çalışmaların olumlu meyveleri alınmaya başlanmıştır. Yürütmekte olduğumuz projede; Giresun ilimizde coğrafi işaretli ürünlerin artırılması, yöresel ürünlerin marka haline getirilerek katma değer kazandırılması ve çalışmaların bir rol model olarak örnek teşkil etmesi amaçlanmıştır. Desteğimiz bundan sonra da artarak devam edecektir” ifadelerini kullandı.