Kaymakam Atıcı’ya üstün hizmet ödülü

Kaymakam Atıcı’ya üstün hizmet ödülü

Kaymakam Atıcı’ya üstün hizmet ödülü

 

Dereli Kaymakamı Murat Atıcı, Şehit Kaymakam M. Fatih Safitürk Üstün Hizmet Ödülüne layık görüldü.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 Ocak İdareciler Günü nedeniyle düzenlenen programa katılarak bir konuşma yaptı, 22 Ağustos’ta yaşanan sel afetinin ardından Dereli ilçe kaymakamlığına atanan Murat Atıcı başta olmak üzere bazı mülki amirlere ödüllerini verdi.

 

Türkiye'nin pandemi süreci ile ilk kez karşı karşıya olmasına rağmen paniklemediğini ve yönetimde herhangi bir kargaşa yaşanmadığını belirten Soylu, "Hızlıca organize olduk. Bir yandan hastaneler açtık, bir yandan vatandaşın market alışverişini dahi polisimizle, jandarmamızla, öğretmenimizle, muhtarımızla tüm kamu görevlilerimizle ayaklarına kadar götürdük. Yeri geldi tarlalarını sürdük, kışlık odununu kırdık. Valilerimiz, kaymakamlarımız, Allah hepsinden hepinizden razı olsun, kırk yıldır pandemi yönetiyormuş sanki böyle bir salgın afetiyle karşı karşıya kalmış gibi bu süreci yönettiler. İşte bütün bunlar, bir devlet geleneğinin, bir büyük devlet aklı biriktirmenin neticesidir" dedi.

TERÖR VE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

 

Soylu, son 4 yılda yurt içindeki terörist mevcudunu yüzde 87 oranında azalttıklarını, terör örgütüne 2020'deki katılımın, örgütün eyleme başladığı ilk yıl olan 1984'ün de altında kaldığını, 52 olarak gerçekleştiğini belirtti.

Soylu, katılımın yaklaşık beş katını, ikna yöntemiyle dağdan indirdiklerini ve bu sayının 243 olduğunu vurguladı.

 

Uyuşturucu ile büyük bir mücadele verdiklerini de anlatan Soylu, 2020'de yakaladıkları kök kenevirin değerinin 23 milyar lirayı bulduğunu söyledi.

 

Soylu, uyuşturucuya bağlı ölümleri 2017'deki 941 seviyesinden 2020'nin 11 aylık döneminde 175'e düşürdüklerini belirtti.

 

Şehir güvenliğinde, çarşı ve mahalle bekçiliğindeki 30 bin bekçi hedefini tamamladıklarını evden hırsızlık günlük ortalamasını 2017-2020 arasında 282'den; 158'e düşürdüklerini ifade eden Soylu, aynı periyotta kadın cinayetlerinin ise 336'dan 266'ya gerilediğini vurguladı.

 

MÜLKİ AMİRLERE ÖDÜL VERİLDİ

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşmasının ardından Şehit Kaymakam M. Fatih Safitürk Üstün Hizmet Ödülü Dereli Kaymakamı Murat Atıcı'ya, Şehit Kaymakam Ersin Ateş Üstün Hizmet Ödülü Siirt/Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç'a, merhum Vali Celalettin Tüfekçi Meslek Ödülü Van/Başkale Kaymakamı Asım Solak'a, Vali Dr. Mehmet Vecdi Gönül Güvenlik Hizmet Ödülü ise Diyarbakır/Lice Kaymakamı Cevdet Bakkal'a verildi.

 

Merhum Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet Ödülü'nü, Eskişehir/Çifteler Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, 2020 yılında emekli olan Mülki İdare Amirleri adına ödülü ise emekli Mülki İdare Amiri Mülkiye Başmüfettişi Yaşar Özdemir aldı.