Kültürel miraslar canlandırılacak

Kültürel miraslar canlandırılacak

Kültürel miraslar canlandırılacak

Giresun Valisi Enver Ünlü, “Buram buram tarih kokan şehrimizi gezdikçe zaman yolculuğundan geçiyor gibi hissediyorsun. Ama daha yapacak çok işimiz var. El birliğiyle bu emsalsiz tarihi ve kültürel mirası canlandırarak şehrimizin marka değerini yükseltmek için çaba sarf edeceğiz” dedi.

Vali Enver Ünlü, hafta sonu şehir merkezindeki tarihi ve kültürel alan ve mekanları gezerek, incelemelerde bulundu. Vali Ünlü, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu olarak hizmet veren tarihi bina, Meryem Ana Kaya Kilisesi ve Özgürlük Yolunda incelemelerde bulunarak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ile Giresun Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gazanfer İltar’dan bilgi aldı.

İnceleme ve gezilerini sosyal medya hesaplarından #CanımGiresun etiketiyle paylaşan Ünlü, “Buram buram tarih kokan şehrimizi gezdikçe zaman yolculuğundan geçiyor gibi hissediyorsun. Ama daha yapacak çok işimiz var. El birliğiyle bu emsalsiz tarihi ve kültürel mirası canlandırarak şehrimizin marka değerini yükseltmek için çaba sarf edeceğiz” dedi.

“TEMİZLİK KİRLETMEMEKLE BAŞLAR”

Vali Ünlü, çevreye gelişi güzel atılan çöplere de dikkat çekerek, “Lütfen çöplerinizi çevreye değil, çöp kutusuna atın. Temizlik kirletmemekle başlar. Geleceğimizi birlikte koruyalım” paylaşımında bulundu.