Piraziz’de eğitim alanındaki çalışmalar değerlendirildi

Piraziz’de eğitim alanındaki çalışmalar değerlendirildi

Piraziz’de eğitim alanındaki çalışmalar değerlendirildi

 

 

Piraziz İlçe Milli Eğitim müdürlüğünde, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı başından bugüne kadar yürütülen çalışmaları değerlendirmek ve yapılacak faaliyetlerle ilgili bilgilendirmede bulunmak üzere ilçe paylaşım toplantısı düzenlendi.

 

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu başkanlığında yapılan toplantı; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tuncer Turan ve Şube Müdürü Murat Yavuz ile Piraziz ilçe milli eğitim yöneticileri, okul ve kurum müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

Tosunoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda, öğrencilerimizin, milli ve manevi değerlerine bağlı, ihtiyaç duydukları bilgi, beceri ve kazanımlarla donanmış bireyler olarak, geleceğe güvenle hazırlanmaları hususunda, bizlere büyük görevler düşmektedir. Bunun için kaliteli bir eğitim öğretim hizmetini sunmak için el birliğiyle çalışıyoruz. Bu amaçla, ilçelerimizdeki eğitim öğretim faaliyetlerini değerlendirmek üzere yaptığımız paylaşım toplantıları ile okul ve kurum yöneticilerimizle tanışma, istişare ederek sorun ve eksiklikleri yerinde tespit etme imkanı buluyoruz. Bu sayede yöneticilerimizin, ekip ruhu ile hareket ederek, eğitim öğretimde kalitenin ve ilçe başarısının artırılmasına daha çok katkı sağlamalarını hedeflemekteyiz" diye konuştu.

 

Toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Aydın tarafından Piraziz ilçesinin eğitim öğretim göstergeleri ve yıl içerisinde yürütülen faaliyetlerle ilgili sunum gerçekleştirildi.

 

Toplantının devamında Müdür Tosunoğlu tarafından, akademik başarının artırılması kapsamında LGS ve YKS'ye hazırlık çalışmalarına ağırlık verilmesi, okullarda ve Destekleme ve Yetiştirme Kursunda (DYK) https://eizleme.meb.gov.tr ile http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr internet adreslerindeki içerikler ile Bakanlık tarafından hayata geçirilen Öğrenci-Öğretmen Destekleme Sisteminin (ÖDS) aktif olarak kullanımı konusunda öğretmen ve öğrencilere bilgilendirmeler yapılarak kullanımına özen gösterilmesi vurgulandı.

 

Tosunoğlu, toplantıda ayrıca, okul ve kurum müdürlerini tek tek dinleyerek ihtiyaç ve sorunlarını dinledi, giderilmesi yönünde alınacak tedbirler konusunda görüş alış verişinde bulundu.