Atatürk’ü saygı ve özlemle andık!

Atatürk’ü saygı ve özlemle andık!

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyetine intikalinin 81’inci yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Dereli’de de düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Ulu Önder Atatürk’ü anma programı, Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumlarıyla başladı.

Kaymakam Emre Yeşilbaş ve Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu’nun anıta çelenk sunmalarının ardından Ulu Önder Atatürk’ü anma programı kapsamında, saat 09.05’de tüm Türkiye’de olduğu gibi sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu ve Türk bayrakları yarıya indirildi.

Kaymakamlık önündeki programın ardından anma etkinlikleri, Dereli Anadolu İmam-Hatip Lisesi çok amaçlı salonunda devam etti. Programa İlçe Kaymakamı Emre Yeşilbaş ile birlikte Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapıldı, şiirler okundu.

Atatürk’ün hayatı ve son günleri ile ilgili gösterim yapıldı, öğrenciler tarafından oratoryo gösterisi düzenlenmesinden sonra hafta kapsamında ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından anma programı sona erdi.