Giresun Fen Lisesi’nde önemli derece

Giresun Fen Lisesi’nde önemli derece

Giresun Fen Lisesi’nde önemli derece

 

Giresun Fen Lisesi öğrencileri TÜBİTAK Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu, öğrenciler ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in elinden aldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde düzenlenen Matematik ile Çevre ve İklim Değişikliği konularına yönelik Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışmasının ödül töreni Ankara’da gerçekleştirildi.

 

Giresun Fen Lisesi öğrencileri Zahide Kevser Şahin, Sevgi Sevde Şahin ve Hande İrem Şahin'in Öğretmenleri Murat Kodat danışmanlığında hazırladıkları "Hidroponik Yeşil Yem Üretiminde Solucan Çayının Verimliliğe Etkisi" konulu projesi, TÜBİTAK Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışmasının Çevre ve İklim Değişikliği kategorisinde Türkiye 3’üncüsü oldu.

 

Ülke genelindeki 337 okuldan 1213 öğrencinin 489'u çevre ve iklim değişikliği, 177'si matematik alanında olmak üzere toplam 666 proje ile başvurduğu yarışmanın ön değerlendirmesi TÜBİTAK seçici kurulunca yapılmasının ardından poster sergisine 98 proje davet edildi.

 

Yarışmanın finaline davet edilen çevre ve iklim değişikliği alanında 15, matematik alanında 15 projenin TÜBİTAK seçici kurulunca yapılan değerlendirmesi sonucu;

 

Çevre ve İklim Değişikliği alanında yürüttükleri "Hidroponik Yeşil Yem Üretiminde Solucan Çayının Verimliliğe Etkisi" konulu projeleriyle Türkiye 3’üncüsü olan Giresun Fen Lisesi öğrencileri Zahide Kevser Şahin, Sevgi Sevde Şahin ve Hande İrem Şahin'in öğretmenleri Murat Kodat'a ödülleri Bakan Mahmut Özer tarafından verildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, yaptığı açıklamada, öğrencileri başarısından dolayı kutlayıp, ulusal düzeydeki başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

TÜBİTAK Araştırma Projeleri yarışmaları başta olmak üzere tüm proje alanlarında Giresun’da başarılı çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Tosunoğlu, elde edilen güzel derecelerin il olarak motivasyon ve heyecanlarını daha da artırdığını ifade etti.

 

Bundan sonra da öğretmenlerin teşvik ve desteğiyle öğrencilerin, daha güzel işler başaracağına olan inancını dile getiren Tosunoğlu, TÜBİTAK projesinin hazırlık ve yarışma süreçlerinde özverili çalışma gösteren Giresun Fen Lisesi yöneticileri, öğrencileri, danışmanlık yapan öğretmenler ve özellikle proje çalışmalarını yürüten danışmanlık yapan öğretmeni ve ailelerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.