Öğretmenlerden Oluşan MEB AKUB Üye Sayısı 10 Bine Çıkarılacak

Öğretmenlerden Oluşan MEB AKUB Üye Sayısı 10 Bine Çıkarılacak

Öğretmenlerden Oluşan MEB AKUB Üye Sayısı 10 Bine Çıkarılacak

Millî Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde gösterdikleri üstün performansla dikkat çeken MEB Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) ekiplerini güçlendirmeye hazırlanıyor. Depremlerin etkilediği 11 ilde, arama kurtarma ve lojistik destek çalışmalarına katılan tamamı öğretmenlerden oluşan MEB AKUB, yeni eğitim merkezleri ve iş birlikleriyle 2023'te üye sayısını 10 bine çıkarmayı hedefliyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat'taki depremler sonrasında 11 ilde arama kurtarma ve lojistik destek faaliyetlerine katılan öğretmenlerden oluşan MEB AKUB ekiplerini güçlendirmek ve eğitimlerini daha etkin hale getirmek amacıyla harekete geçti. Bu kapsamda, 10 ilde AFAD iş birliğiyle yeni eğitim merkezleri kurulacak. Eğitim merkezlerinde, öğretmenler afet ve acil durumlar için daha kapsamlı bir şekilde hazırlanacak.

2021 yılı "Afet Eğitim Yılı" ilan edildikten sonra MEB tarafından oluşturulan MEB AKUB, öğretmenlerden oluşan bir arama kurtarma birimidir. Ekipler, afet durumlarında arama kurtarma, lojistik destek ve benzeri acil durum faaliyetlerine katılarak önemli bir görev üstlenmektedir. Bu kapsamda, MEB AKUB'un üye sayısının 10 bine çıkarılması planlanmakta olup, yeni eğitim merkezleri ve iş birlikleriyle öğretmenlerin afetlere daha etkin bir şekilde müdahale etmesi hedeflenmektedir.

MEB AKUB, öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik bilgilendirme faaliyetleri, afet ve acil durum ekiplerinde görev alacak personele eğitimler, yarışma, eğitim ve seminer organizasyonları gibi bir dizi çalışma yaparak afetlere karşı hazırlıklı bir nüfus oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda, MEB AKUB'un üye sayısının artırılması ve eğitimlerin güçlendirilmesiyle öğretmenlerin afet müdahale süreçlerine daha etkin bir şekilde katkı sağlaması beklenmektedir.